Kommunisterna i Bergen blev av med nästan 300 röster – Valmyndigheten har ”ingen bra förklaring”

UTRIKES Norges Kommunistiska Parti (NKP) i Bergen gjorde ett bra val i det senaste regionalvalet och fick nästan 500 röster. 288 av dessa försvann dock inom loppet av ett dygn och Valmyndigheten har ”ingen bra förklaring” efter att partiet klagat.

Bergens Arbetarparti av NKP skickade den 15 september ett klagomål på räkningen av valresultatet vid kommunvalet i Bergen. Klagomålet skickades till Valmyndigheten och till Bergens kommun:

Dagen efter valet kunde vi läsas på valgresultat.no att Norges Kommunistiska Parti (NKP) hade fått nästan 500 röster vid kommunvalet i Bergen. Dagarna därefter blev detta nedjusterat till ett långt lägre tal, utan att vi fått någon förklaring till vad som skett. Det framstår som underligt att det ska vara så stor skillnad mellan det första resultatet och den påföljande noggranna räkningen. Vad har hänt med våra röster?

För några dagar sedan fick partiet ett kort svar från Valmyndigheten där det står att ”Valmyndigheten har ingen bra förklaring på vad som är orsaken. Vi skickar vidare ditt klagomål till Bergens kommun, som är rätt instans för att besvara ditt klagomål.”

Nu väntar partiet i Norge på att Bergens kommun ska ge sitt svar, men förhoppningarna är knappast höga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.