”Israel mördare” – demonstrationer för Palestina

INRIKES En stor och kraftfull demonstration tågade genom centrala Malmö under lördagseftermiddagen i solidaritet med Palestina. Även på andra orter ägde liknande manifestationer rum.

I Malmö var det Palestina Kulturföreningen som hade kallat till en demonstration för solidaritet med Palestina, med anledning av de angrepp Israel nu utför mot Palestina och i huvudsak på Gazaremsan. Demonstrationen skanderade bland annat ”Israel mördare”, Länge leve Palestina” och ”Sluta mörda våra barn”. SKP Malmö deltog i demonstrationen. 

Även i andra städer, såsom Stockholm, Växjö och Uppsala, ägde demonstrationer rum i solidaritet med Palestina.

När oroligheterna återigen blossade upp på nytt uttryckte de svenska kommunisterna återigen sitt stöd för det palestinska motståndet.

 

En tanke på “”Israel mördare” – demonstrationer för Palestina

  1. Människor över hela Sverige, Europa, Mellanöstern och Nordamerika kom ut för Palestina idag. Det var ett massförnekande av USA:s och EU:s stöd till Netanyahu. Något liknande hände 1968 efter Vietcong/NVA Tet-offensiven i Vietnam; antikrigsrörelsen i USA och Europa fick energi och blev radikaliserad. Palestinsk solidaritet kan nu vara början på slutet på en reaktionär period.

    Massdemonstrationerna idag bar med sig konkreta hopp om möjligheten till radikala förändringar inom en snar framtid !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.