Över 80 döda i angrepp på syrisk militärakademi

UTRIKES Den syriska nyhetsbyrån SANA uppger att över 80 personer har dött till följd av en drönarattack på en examensceremoni vid en militärakademi i den syriska staden Homs. Minst sex av de döda ska vara barn.

Under torsdagen angrepps en militärakademi i staden Homs i västra Syrien med drönare under en examensceremoni. Antalet döda är oklart, men syriska myndigheter uppger att dödstalet än så länge uppgår till 80 medan Syriska människorättsobservatoriet uppger att 130 personer dött. Flera av de döda ska också vara barn.

Vem som ligger bakom attacken är oklart, men det syriska försvarsministernet skriver i ett uttalande att attackerna genomfördes av terrorister som backas upp av USA.

Attacken kommer att följas av tre dagars landssorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.