Årets hyreshöjningar de största på 29 år

INRIKES Under 2023 höjdes hyrorna med i snitt 4,1 procent, vilket är mer än en fördubbling sedan förra året och den högsta höjningen på nästan 30 år. För nästa år siktar hyreskapitalet dessutom på ännu högre hyreshöjningar.

Inför nästa års hyresförhandlingar har Fastighetsägarna gått ut med krav på 12 procents höjningar i flera städer, vilket säger något om det mål som kapitalet har. Höjningarna lär inte hamna på 12 procent, men blir det så att man möter motparten Hyresgästföreningen halvvägs, så lär höjningarna ändå bli monstruöst höga.

Bördorna för krisen och inflationen fortsätter på så sätt att lastas över på arbetarnas axlar och hyrorna är bara ett av många sätt som detta görs på. Kapitalet för en aggressiv politik som drabbar hela det arbetande folket hårt och socialdemokraterna som sitter på viktiga poster i både fackföreningsrörelsen och Hyresgästföreningen ser till att angreppen kan fortsätta. En kamp för sänkta hyror och höjda löner måste också betyda en kamp om kontrollen över arbetarnas egna organisationer, annars kan ingenting förändras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.