Döden på jobbet – två miste livet förra veckan

INRIKES Arbetarna fortsätter att mista livet på jobbet.  Under den gångna veckan har två män omkommit på sina arbetsplatser.

En av dem var en man i 70-årsåldern som arbetade med att lasta gråberg vid Kristinebergsgruvan i Lycksele. Mannen arbetade åt en entreprenör och befann sig vid olyckstillfället utanför gruvans område. Han föll från sin hjullastare när han skulle gå på rast och slog huvudet i marken med dödlig utgång. 

Senare i veckan klämdes en man fast under ett träd vid trädfällning i Storå i Lindesbergs kommun och avled trots räddningsinsatser.

Naturligtvis kan det ske olyckor även i den bästa av världar – men att antalet döda 2023, när vi har en månad kvar av året, redan överstiger dem som avled i arbetsplatsolyckor 2022 är en skrämmande trend som tyder på bristande säkerhetsrutiner på uppsplittrade arbetsplatser, stress och undermålig utbildning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.