Henry Kissinger död – lämnar efter sig ett blodigt arv

UTRIKES Den tidigare amerikanska utrikesministern Henry Kissinger har dött och arvet han lämnar efter sig dryper av blod och hans insatser har lett till miljoner människors död. 

I slutet av 60-talet blev Kissinger säkerhetsrådgivare åt den nyvalda presidenten Richard Nixon. Detta skulle bli starten på en lång karriär i den amerikanska imperialismens tjänst, där han bland annat innehade posten som amerikansk utrikesminister under några år på 70-talet.

Under sin aktiva tid i politiken gav han sitt godkännande åt den indonesiska invasionen av Östtimor, vilket resulterade i hundratusentals människors död, han arbetade aktivt för att förlänga kriget i Vietnam, han godkände och uppmuntrade statskupper i Argentina och Chile och han godkände personligen de omfattande bombningarna av Kambodja. Som om inte det var nog spelade han en viss roll i eskalationen av kriget i Angola och mobiliserade ett visst stöd till apartheid i Sydafrika.

Världen har definitivt inte blivit en sämre plats av att Henry Kissinger lämnade den vid 100 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.