Israeliska bosättare trappar upp fördrivningen av palestinier på Västbanken

UTRIKES Medan Israels krig mot Gaza fyller massmedia, kämpar, kämpar palestinierna på Västbanken för att behålla sina hem. Den israleiska människorättsorganisationen B’Tselem har tillsammans med andra organisationer gått ut med ett uttalande där man kräver omedelbart internationellt ingripande för att stoppa den av staten Israel uppbackade vågen av aggression från bostättare på Västbanken. Man är tydlig med att våldet från bosättarna är sanktionerat av den israeliska staten.
Orgnaisationen rapporterar att människorna fördrivits från minst tretton samhällen, vilket innebär att över 800 personer tvingats bort från sina hem av bosättare och soldater genom misshandel och våld, inklusive beskjutning. 
SVT rapporterar från en by där männsikor som bott där i generationer nu tvingas bort av alltmer agressiva bosättare.

– De har krossat människorna här. Det är outhärdligt, säger en av de palestinska kvinnorna där hon står invid lastbilarna packade med familjens ägodelar. I filmklippet brinner jordbruksmaskiner och hatiska bosättare rusar fram för att ta över vad de kallar för ”sitt land”. Hur kan det vara deras land, undrar kvinnan och påpekar att många av bosättarna ganska nyligen anlänt från USA och Europa…. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.