Tesla ställer om leveranserna inför stridsåtgärderna från Transport

FACKLIGT Blockad mot avlastning av Tesla-bilar träder imorgon i kraft i hamnarna iMalmö, Göteborg, Trelleborg och Södertälje om inte elbilsföretaget tecknar kollektivavtral med IF Metall. Det är fackförbundet Transport  som varslat om sympatiåtgärder för att IF Metall ska få igenom sina krav på ett kollektivavtal.

Nu har företaget ställt om sina transporter för att undkomma faclets blockad, och från både Södertälje och Trelleborg rapporteras att inga fartyg med Tesla-bilar väntas.  Transport vet inte heller var, när och hur Tesla försöker få in sina bilar i Sverige. I ett normalläge, utan blockaden, borde ett fartyg komma lastat med amerikanska Tesla till Malmö hamn på tisdag, men det kan också utebli.

Blockaden mot lossning har ändå fått effekt, även om billeveranserna till de aktuella hmanrana uteblir, menar Elin Lörnbo, pressansvarig på Transport – det blir besvärligare för företaget som måste hitta alternativa vägar.

En tanke på “Tesla ställer om leveranserna inför stridsåtgärderna från Transport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.