Israeliska trupper inne på al Shifa-sjukhuset

UTRIKES Just nu befinner sig israeliska trupper inne i al Shifa-sjukhuset i Gaza. Israelisk militär trängde in i sjukhuskomplexet i natt medan stridsvagnar posterades på sjukhusets gård.Chefen för sjukhusen i Gazaremsan säger att militären gått in på olika avdelningar och sökt igenom sjukhusets källare.

Eldgivning och explosioner på sjukhusområdet har rapporterats. 700 patienter och 1000 vårdpersonal finns kvar i sjukhuset, tillsammans med tusentals människor som sökt skydd undan Israels attacker. En läkare berättar om kontinuerligt bombardemang och gatustrider under natten.

Just nu verkar militären söka igenom byggnaderna efter påstådda Hamas-anläggningar, och Israel säger att operationen i al Shifa är ”exakt och målinriktad” mot Hamas. Sjukhustes personal och palestinska myndigheter förnekar att det skulle finnas något ”Hamas-pentagon” på al Shifa, och påpekar också att de upprepade uppmaningarna att evakuera sjukhuset varit omöjliga att efterkomma på grund av beskjutning så fort försök gjordes att lämna sjukhuset, och att många patienter är för sjuka för att flyttas.

USA backar nu upp Israels påståenden om att sjukhuset är en Hamas-central och säger sig ha egna bevis, som dock ännu inte har offentliggjorts rapporterar BBC.

En tanke på “Israeliska trupper inne på al Shifa-sjukhuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.