Över 18 000 döda i Gaza – hundratusentals svälter

UTRIKES Det är nu mer än två månader sedan den israeliska terrorn släpptes lös över Gaza och över 18 000 civila har hittills mördats. Situationen för de som fortfarande lever är fruktansvärd och på grund av den israeliska blockaden riskerar hundratusentals människor att svälta ihjäl.

Bara under några timmar under måndagskvällen genomförde Israel 19 attacker som resulterade i flera dödsfall i civila områden och samtidigt har den totala dödssiffran klättrat till över 18 000 människor. Nästan 50 000 människor är skadade utan möjlighet till adekvat vård eftersom den israeliska blockaden gör att sjukhusen inte kan fungera.

Som om inte det räckte riskerar hundratusentals människor i Gaza att svälta på grund av den israeliska blockaden och ännu fler lider av hemlöshet, eftersom de tvingats fly Israels terror. Många bor utomhus, på gator och torg, och situationen i de flyktingläger som finns är inte alltid bättre, när 600 personer behöver dela på en enda toalett.

Kommunisterna uttalade från första början sin solidaritet med Palestina och har sedan dess återupprepat samma budskap.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.