Byggarbetare i Sundbyberg svårt skadade i hiss som störtade 20 meter

INRIKES Arbetsplatsolyckorna på svenska arbetsplatser fortsätter. Idag rasade en hiss på en byggarbetsplats i Sundbyberg 20 meter ner. I hissen befann sig 4–5 personer och enligt räddningstjänsten är flera allvarligt skadade.

– Det är mycket resurser som satts in. Det är flera polisbilar, brandkår och jag har sett en ambulans lämna området ganska brådskande, säger SVT:s reporter, Tim Waage från olycksplatsen.

Polisen har påbörjat en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott, och just nu håller man vittnesförhör med personer på platsen. Senare följer en teknisk undersökning för att ta reda på orsaken till händelsen. Den entreprenör som utför arbetet på byggplatsen har inga kommentarer till olyckan. 

Riktpunkt har tidigare rapporterat om att facket Byggnads genomfört en undersökning som visar att varken skyddsombud eller någon annan anställd fick någon som helst möjlighet att planera arbetsmiljön i tre fjärdedelar av alla byggprojekt.

Byggnadsarbetare känner sig inte säkra på sina arbetsplatser. I november i år hade 2 700 arbetsplatsolyckor inrapporterats, flera med dödlig utgång. Det gör branschen till den tredje mest olycksbenägna, vilket försummelsen av arbetsmiljöarbetet naturligtvis bidrar till.

En tanke på “Byggarbetare i Sundbyberg svårt skadade i hiss som störtade 20 meter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.