Arbetsmiljön försummas på byggarbetsplatser

FACKLIGT Byggnads har i en undersökning frågat 3 500 av sina medlemmar hur de upplever arbetsmiljöarbetet på sina arbetsplatser. Resultaten visar att cheferna och företagen ofta nonchalerar just detta.

I ett pressmeddelande uppger Byggnads att i tre fjärdedelar av alla projekt som genomförs på byggarbetsplatser, fick varken skyddsombud eller någon annan anställd alls möjlighet att planera arbetsmiljön. Nästan åtta procent involverades dessutom i arbetsmiljöarbetet samma dag som projektet skulle starta.

Byggnadsarbetare känner sig därför inte heller säkra på sina arbetsplatser och det är heller inte konstigt. Bara i år har bygg- och anläggningsarbetare dött på sina arbetsplatser och över 2 700 arbetsplatsolyckor har inrapporterats. Det gör branschen till den tredje mest olycksbenägna branschen, vilket försummelsen av arbetsmiljöarbetet naturligtvis bidrar till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.