Vapenvilan över i Gaza – förnyade bombningar även i söder

UTRIKES Den korta vapenvilan i Israels krig mot Palestina är över. Gazas hälsodepartement rapporterar dussintals döda sedan vapenvilan upphörde i morse . Israel anklagar Hamas för att ha brutit vapenvilan genom att skjuta raketer mot Israel.

Just nu intensifieras bombningarna i hela Gaza-området, och även i södra Gaza sprider armén nu flygblad uppmanar till evakuering mot Rafah, den stängda gränsövergången till Egypten.

Israels militär har publicerat en karta på en militär webbplats, där man delat in Gaza i numrerade remsor. Kartan ska spridas på sociala medier och delas ut av ockupationsarmén, så att invånarna i Gaza då ska kunna identifiera var de befinner sig och efter meddelanden om planerade bombningar i något område kunna evakuera till säkra områden. Eftersom bombningarna nu drabbar hela Gaza är de säkra områdena dock obefintliga.

Enligt Israels premiärminister Netanyahus börjar nu nästa steg i kriget – och det tycks alltså handla om metodisk, disciplinerad förödelse av hela Gaza-remsan .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.