Anti-palestinsk resolution i EU-parlamentet – Kommunisterna röstade emot

UTRIKES Europaparlamentet är ett uttryck för det europeiska kapitalets samlade vilja och den lämnar utan större bekymmer det palestinska folket åt sitt öde. I en nyligen antagen resolution tog man ställning för Israel – men kommunisterna motsatte sig den.

I resolutionen framgår att man mer eller mindre godkänner de israeliska massakrerna och hela ockupationen och man försöker cyniskt att framställa det palestinska folkets kamp som terrorism. Man vägrar att kräva en ovillkorlig, permanent och omedelbar vapenvila, utan pratar istället om ”villkor” för en sådan, vilket i praktiken blir israeliska villkor. Även de ”progressiva” i parlamentet röstade för den och socialdemokrater, gröna och liberaler gjorde sitt bästa för att dölja det reaktionära innehållet.

Kommunisterna i parlamentet, representerade av Greklands Kommunistiska Parti (KKE), röstade dock mot resolutionen, som också tog ställning för den USA-ledda interventionen i Röda havet, Prosperity Guardian. Kommunisterna betonade istället att folken över hela världen, som demonstrerat i över 100 dagar, är de som kan stärka palestiniernas kamp och bidra till ett slut på ockupationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.