Jordbrukarprotesterna fortsätter (Video)

UTRIKES Jordbrukarprotesterna som har blossat upp i flera europeiska länder under hösten och vintern fortsätter. I både Spanien och Italien har bönderna protesterat i ländernas respektive huvudstäder och i Frankrike belägrade bönderna staden Poitiers centrum.

De europeiska jordbrukarnas protester har tidigare blossat upp i flera europeiska länder och har fått sitt mest militanta uttryck i de franska jordbrukarnas protester. Trots att de pågått i flera månader verkar de ännu inte klinga av utan fortsätter och jordbrukarna i flera länder fortsätter protestera.

I både Madrid och Rom befann sig jordbrukarna inne i centrum – i Spanien protesterade de utanför jordbruksdepartementet och i Rom utanför Circus Maximus. I Frankrike har bönderna bland annat protesterat i Loiredalen och man belägrade också Poitiers centrum.

Även i Polen har protester blossat upp och landets jordbrukare har nu inlett en blockad av vägarna som leder till gränsen mot Ukraina och man hotar med fler protester mot den tullfria importen av jordbruksprodukter från Ukraina.

Europeisk Kommunistisk Aktion har tidigare uttryckt sin solidaritet med de kämpande jordbrukarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.