Över 100 döda och och hundratals skadade i skogsbränder i Chile

UTRIKES Till följd av värmebölja har omfattande skogsbränder brutit ut i Chile. Värst har regionen Valparaiso i centrala Chile drabbats. Hittills har 122 personer dött och hundratals saknas.

Utöver de liv som förlorats har också mellan 4 000 och 6 000 hus brunnit upp, vilket förstärker bördan för det chilenska folket. Utegångsförbud har införts i en rad städer i området och brandsoldater från hela landet arbetar med att få bränderna under kontroll.

Samtidigt antyder myndigheter att bränderna skulle kunna vara anlagda. Valparaisos guvernör, tillsammans med chefen för regionens brandförsvar menar att man genom filmer, fotografier och vittnesmål kan skönja ett medvetet agerande bakom bränderna. Även militären har yttrat sig om att det finns ”indikationer” om att bränderna är planerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.