Över 36 000 förlorade körkortet förra året

INRIKES Trafikverket drog in över 36 000 körkort förra året och den största anledningen till att människor fick körkortet indraget var väsentliga överträdelser, såsom fortkörning. 

Siffran för de indragna körkorten är bland de lägre de senaste fem åren men det går ändå att se vissa trender i statistiken. Framför allt har de medicinska grunderna för att dra in körkortet ökat de senaste fem åren och jämfört med 2019 så drogs det förra året in tusen fler körkort av den anledningen. Även indragningar på grund av rattfylleri slog rekord, sett till de senaste fem åren, med nästan 7 000 indragna körkort.

Den absolut vanligaste orsaken till återkallelse är fortkörning, skriver Trafikverket, men här återfinns också andra typer av trafikbrott som rödljuskörningar och att man inte hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.