Skåne för Palestina (Video)

INRIKES, PARTIET  I ett soligt Malmö genomfördes under söndagseftermiddagen en kraftfull demonstration, där tusentals personer tågade genom staden från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget i solidaritet med Palestina.

Arrangörerna hade utlovat det största demonstrationen i Malmö sedan de nya terrorangreppen från Israel inleddes. Så blev det också. Polisen räknade 10 000 deltagare och arrangörerna, olika palestinska organisationer från Skåne, räknade 20 000. Huvudparollen var Skåne för Palestina. De olika manifestationer som brukar genomföras runt om i Skåne under söndagarna hade ställts in, till förmån för demonstrationen i Malmö dit alla uppmanades att ta sig.

SKP var på plats. Med plakat och palestinaflaggor i händerna bidrog kamraterna till att demonstrationens slagord ekade mellan gatorna.

Victor Diaz De Filippi från SKP:s partistyrelse var en av de som var på plats. Till palestinsk media, som också var närvarande, gjorde han ett uttalande, där han bland annat uttryckte SKP:s solidaritet med det hårt drabbade palestinska folket. Han klargjorde också att Israels terrorangrepp mot Palestinas folk inte är något nytt, uatn det är ett ständigt återkommande fenomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.