Svenska stridsflygplan till Ungern i utbyte mot Nato-ja

INRIKES Precis som Riktpunkt rapporterade tidigare i veckan skulle Ulf Kristerssons besök i Budapest resultera i ett nytt avtal om bland annat JAS 39 Gripen till det ungerska flygvapnet. I och med avtalet är också Sveriges väg mot Nato fri.

Det sista stora hindret för det svenska Nato-medlemskapet har Ulf Kristersson röjt undan med hjälp av lite stridsflygplan. Det var vad som behövdes för att övertyga Ungerns Viktor Orbán att säga ja till Sveriges medlemskap, om vilket det ungerska parlamentet väntas rösta om på måndag.

Kristersson själv verkar nöjd, inte bara med att ha rott det svenska inträdet i världens största imperialistiska allians i hamn, utan också med att ha prånglat ut lite svenska stridsflygplan. Gladast är dock det svenska kapitalet, som äntligen formellt kan stärka sin konkurrenskraft på den internationella marknaden med hjälp av en euro-atlantiska imperialismens gemensamma vapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.