Nya attacker mot Houthi-rebellerna under lördagen

UTRIKES Totalt 18 mål attackerades av amerikanska och brittiska styrkor under lördagen i Jemen. Syftet var enligt USA:s försvarsminister Lloyd Austin att ”ytterligare störa och försämra kapaciteten hos Houthi-rebellerna”. Attackerna beskrevs i Houthi-rörselsens tv-kanal som försök att stoppa rebellernas solidaritet med palestinierna i Gaza.

– Vi kommer att fortsätta klargöra för houthierna att de får ta konsekvenserna om de inte slutar med sina illegala attacker, som skadar Mellanösterns ekonomi, förstör miljön samt stör leveransen av humanitärt bistånd till Jemen och andra länder”, säger Austin i ett uttalande enligt Reuters.

Tidigare veckan attackerade Houthi-rebellerna ett brittiskt lastfartyg och genomförde en drönarattack mot ett amerikanskt militärfartyg. Inga människor har hittills omkommit och inga skepp har sänkts av de jemenitiska islamistiska rebellerna.  Den västimperialistiska aggressionen handlar om att den viktiga handeln genom Suezkanalen stoppas och att en längre rutt runt Afrika måste användas – dyrare och mindre profitabelt.

Just nu ligger det skadade brittiska fartyget Rubymar i riskzonen för att släppa ut mängder av konstgödsel i Röda havet och orsaka en miljökatastrof. Skeppet har redan orsakat ett 29 kilometer långt oljespill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.