CIA organiserade hemlig arbetsgrupp mot Kina under Trump

UTRIKES Tidigare amerikanska regeringsföreträdare har avslöjat att CIA, på order av Donald Trump, organiserade en arbetsgrupp för att manipulera bilden av Kina och andra till USA fientliga nationer. Detta rapporterar Politsturm.

Operationen inleddes 2019 och hade i uppgift att smutskasta den kinesiska regeringens rykte genom att bland annat kritisera Kina för dess ledarskap i de enorma ekonomiska projekt som landet tagit initiativ till runt om i världen. 

Traditionen att smutskasta går dock långt tillbaka och är ett viktigt verktyg för den amerikanska regeringen i dess försök att sprida propaganda och manipulera andra nationer. Behovet av detta är också tydligt idag, då det kapitalistiska Kina seglar upp som en allt starkare konkurrent till USA, som därför gör vad man kan för att fortsätta hålla kvar vid sin styrkeposition.

Man bör ta mer eller mindre all information som kommer från de imperialistiska stormakterna med en stor nypa salt, eftersom deras intressen är så tydliga och så starka. Det är tur att det finns självständiga kommunistiska nyhetsportaler som går att lita på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.