NATO-medlemskapet kanske får staten att investera i bättre vägar

INRIKES Omkring 11 procent av det svenska vägnätet är i mycket dåligt skick, skriver Transportföretagen. Det skulle kräva investeringar på nästan 20 miljarder kronor för att åtgärda, vilket man hoppas NATO-medlemskapet ska sporra till.

För varje år växer underhållsskulden för våra vägar med lite över två miljarder kronor, skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande. I år uppgår den skulden till 19,1 miljarder kronor och det drabbar naturligtvis inte bara transportföretagen, utan vanliga människor också. Fortsätter vi att inte investera i vägarna, kommer underhållsskulden att ha vuxit till 46 miljarder om bara nio år, fortsätter man.

Förhoppningen är dock att NATO-medlemskapet ska göra det mer attraktivt att investera i vägnätet, eftersom det inte lever upp till NATO-standarden. För att leva upp till dessa krävs en långsiktig underhållsplan.

Det är talande att man är villig att investera i vägnätet och infrastrukturen i landet först när det är aktuellt att använda den för militära ändamål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.