Irak och Turkiet enade mot PKK

UTRIKES Efter ett turkiskt förslag att sätta upp ett gemensamt operativt centrum för att kämpa mot Kurdistans arbetarparti (PKK) har Irak svarat positivt, enligt en talesperson för Turkiets försvarsdepartement.

Den senaste veckan har högt uppsatta irakiska och turkiska tjänstemän, inklusive ländernas respektive försvarsministrar, diskuterat säkerhetsfrågor i Bagdad. Bland dessa fanns frågan om samarbete mot PKK på agendan och den irakiska sidan ska ha reagerat positivt på den turkiska inviten till samarbete.

Sedan 80-talet har turkiska soldater angripit mål inne på irakiskt territorium och sedan 2018 har den turkiska armén etablerat en permanent närvaro inne på irakiskt territorium, där man numera har över 40 militära stödpunkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.