Kollektivtrafiken nästan tillbaka på samma nivå som före pandemin

INRIKES Enligt en rapport från Transportstyrelsen har kollektivtrafiken nästan återhämtat sig och är mer eller mindre tillbaka på samma nivå som innan pandemin. Framför allt ökade antalet långväga resor.

Kollektivtrafiken håller på att återhämta sig efter pandemin, menar Transportstyrelsen, som förklarar att 2022 års resande ligger på över 80 procent av 2019 års resande. Framför allt har de långväga resorna ökat – med hela 80 procent jämfört med 2021 – men även de regionala resorna har ökat, dock bara med 40 procent.

Huruvida utvecklingen fortsätter i samma riktning är inte lika säkert eftersom flera regioner har aviserat neddragningar i kollektivtrafiken på grund av det försämrade ekonomiska läget. Bland annat i Stockholm, där Miljöpartiet leder stadens trafiknämnd, kommer indragningar av linjer att genomföras när 2024 års sommartidtabell införs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.