Tadzjiker gripna för terrordådet i Moskva – men vet vi vilka de skyldiga är?

UTRIKES De storpolitiska turerna efter terrordådet i Moskva där 140 personer omkom, fortsätter. Rysk polis har nu gripit två personer man misstänker ska ha ha finansierat attacken mot Crocus City Hall, och myndigheterna meddelar  att man har bevis för att terroristerna fått pengar av Ukraina för att genomföra dådet. 
 
Ukraina förnekar givetvis sin inblandning, och samtidigt har alltså IS, Islamiska staten, tagit på sig ansvaret för dådet. USA svarade omedelbart på de ryska anklagelserna mot Ukraina, och sade att det står klart att attacken utfördes av IS helt på egen hand. Man säger sig också ha varnat den ryska säkerhetstjänsten för att ett dåd mot konserter i Moskva var nära förestående.
 

På fredagen meddelande den ryska säkerhetstjänsten FSB att nio personer i Tadzjikistan gripits misstänkta för inblandning i terrordådet i Moskva. Misstankarna mot dem gäller att de haft ”kontakter” med de huvudmisstänkta terroristerna, som ursprungligen är från Tazjikistan,  eller med extremiströrelsen IS. Man uppger nu att man dessutom har gripit tre personer ”från ett centralasiatiskt land” som planerade ett ytterligare terroraktioner i regionen Stavropol i södra Ryssland. 

Sanningen om vem som står bakom terrorattacken som dödade så många lär vi aldrig riktigt få veta – klart står att det är de vanliga människorna som får sätta livet till i både krig och terror, och att deras död används för att främja de imperialistiska blockens agenda.

.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.