Hungersnöd på flera ställen i Afrika

UTRIKES I både Nigeria och södra Afrika lider miljoner människor av hunger. I Nigeria har ytterligare avregleringar spätt på människors fattigdom medan södra Afrika drabbats av torka.

I Nigeria har flera fall av plundring ägt rum efter att landets president Bola Tinubu bland annat har tagit bort subventioner på bensin, vilket drivit upp priserna på mat. Antalet människor i Nigeria med osäker tillgång till mat har därmed ökat till 100 miljoner, vilket betyder att nästan hälften av landets befolkning riskerar hunger. Det har lett till att desperata människor plundrar lager och lastbilar med bland annat vete och ris.

Samtidigt pågår en intensiv torka i södra Afrika som just nu upplever den torraste perioden på minst 40 år. Det har gjort att skörden slagit fel i flera länder, däribland Angola, Namibia och Zimbabwe. Uppemot 20 miljoner människor i regionen riskerar nu en kritisk brist på mat och bara i Botswana står en fjärdedel av befolkningen inför en hungerskris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.