Regeringen tillför 500 miljoner till skolväsendet

INRIKES I ett försök att skyla över skolans grova underfinansiering och att samtidigt framställa sig som intresserade av att åtgärda problemet har regeringen skjutit till 500 miljoner till skolväsendet.

De 500 miljonerna kommer att inkluderas i regeringens vårbudget och därefter komma kommunerna till dels. Summan låter imponerande men när man tänker på att dessa pengar sen ska fördelas på 290 kommuner, så kommer verkligheten ikapp. Det blir nämligen omkring 1,7 miljoner kronor per kommun. För Dorotea och Bjurholms kommuner, med omkring 2 300 invånare, kanske det kan göra skillnad, men för de större kommunerna kommer det bli som en droppe i havet.

Fackförbundet Sveriges Lärare menar dock att för att bara komma upp till en nivå som inte innebär försämringar, så behöver man skjuta till nästan 30 miljarder kronor. Även den längsta resan börjar med ett litet steg, så nu hoppas vi på att också de övriga 27,5 miljarder kronorna också kommer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.