SKP/SKU: 75 år av kamp mot Nato

PARTIET, SKU I ett Europa som bara påbörjat sin återhämtning efter det förödande världskriget, som slutade med en sovjetisk flagga på det tyska riksdagshuset, grundades Nato. Det var – och är – en organisation för det västerländska kapitalets gemensamma intressen. Då riktades den mot socialismen i Östeuropa och Sovjetunionen; nu riktas den mot de gemensamma konkurrenterna i Ryssland och Kina.
 
Nato är en imperialistisk organisation som inte har annat för ögonen än de västerländska kapitalens väl och för att säkra dessa går man bokstavligt talat över lik. Dessa lik har funnits i Belgrad och Tripoli, i Kabul och i Mogadishu. Överallt har man säkrat kapitalets intressen och överallt har man gjort det med alla till buds stående medel.
 
I flera västeuropeiska länder organiserade man under Kalla kriget hemliga arméer, för att slå mot de respektive ländernas kommunister och arbetarrörelser i händelse av krig eller revolution. 
 
Allt detta avslöjar tydligt Natos intentioner och syften. Nato är kapitalets organisation, inte folkens.
 
Under året har även Sveriges medlemskap i den västerländska imperialismens militära organisation formaliserats, vilket skett mot bakgrund av skarpare internationella motsättningar. Det svenska kapitalet kunde inte stå bredvid när rivaliteten mellan stormakterna skärptes. Det har betytt och kommer betyda att även svenska soldater kommer bli mer delaktiga i alla de folkfientliga operationer som genomförts utomlands och att unga män och kvinnor från Sverige kommer skickas för att dö och döda, bara för att säkra en ostörd ström av profiter till kapitalet.
 
Vi accepterar inget av detta och precis som vi i 75 år kämpat mot Nato kommer vi fortsätta, tills dess vi nått vårt mål – en socialistisk värld där folken har makten och tillsammans kan säkra en utveckling utan krig, förstörelse och fattigdom. 
 
Kommunisterna säger nej till Nato, nu som då. Vi säger nej till svenska soldater utanför de svenska gränserna och nej till utländska soldater på svensk mark – ingen mer död för kapitalets profit!
 

En tanke på “SKP/SKU: 75 år av kamp mot Nato

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.