Socialdemokraterna tar betalt för att göra sina 1 maj-demonstrationer större

INRIKES Kapitalismen reducerar allting till en fråga om att köpa och sälja, till en simpel transaktion. Nu har den genom Socialdemokraterna också reducerat 1 maj till samma sak.

Socialdemokraternas hemsida kan man välja att sponsra de socialdemokratiska 1 maj-tågen på olika platser i landet. Man kan då välja den lokala eller nationella paroll som man vill sponsra, den ena mer intetsägande än den andra, speciellt bedömd mot den verkliga politik som Socialdemokraterna fört. Gott så, ett försök att samla in lite extra pengar. Det kan man förstå när de borgerliga partierna angriper partiets främsta inkomstkälla – lotterierna.

Det stannar dock inte där, utan man fortsätter med att skriva att ”[v]arje sponsring innebär en person extra i tåget”. För varje tjugolapp som kommer partiet till dels skickar man ut en extra person på 1 maj. Man undrar, sitter Socialdemokraterna på ett antal personer som man är redo att skicka ut om pengarna rullar in? Och om de inte får tillräckligt mycket pengar, håller de då tillbaka folk? Anlitar de statister om de får in för mycket pengar?

För all del, det kan vara en klumpig formulering, men det säger något om hur Socialdemokraterna ser på 1 maj – det är varken mer eller mindre än en affärstransaktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.