Apartheid i Sverige

När jag gick i 8:an på Norrlyckeskolan i Ödåkra fick vi en dag besök av en man från Sydafrika. Vi blev samlade i skolans aula och där fick vi höra den här mannen som var från organisationen ANC. Han berättade om hur förhållandena var i Sydafrika och hur de vita fascisterna behandlade de svarta i samhället. Under den timmen som det tog väcktes min politiska glöd.

Jag frågade mannen om varför de inte bara reste sig upp och tog makten de var ju trots allt många fler. Svaret jag fick var att de ställde de svarta mot varandra. Efter lite egen forskning förstod jag vad han menade. Det har ju makten gjort i många år, söndra och härska är en genomtänkt plan från överheten.

Varför tar jag upp det här med Sydafrika nu då, det var ju trots allt längesedan. Jo, min tankegång var hur historien fortsatte i det landet. ANC organiserade sig och upplyste folk. Med upplysningen följde klassmedvetandet. ANC använde sig av detta klassmedvetande och startade en folkrörelse som störtade regeringen och apartheidsystemet. Jag anser att det här exemplet är applicerbart på vårt eget Sverige. I dag så har vi 8 partier som trots sina olikheter har en gemensam nämnare. Nämligen att de använder Machiavellis gamla metod om att söndra och härska. De sätter utsatta grupper mot varandra som pensionärer mot invandrare, sjuka mot arbetslösa, de med arbete mot de hemlösa o.s.v. Det är en noga uträknad plan för att slå splitt hos de som är utsatta i samhället. Det här är ju inget konstigt, det har ju säkert ni som kloka och tänkande individer också förstått.

Hur ska vi likt ANC organisera oss och ta fighten för att ändra det här. Jag tror att vi måste vara mer modiga att inte gömma oss utan ta snacket runt middagsbordet, fikabordet på jobb. Stå upp för våra värderingar på alla platser och vid alla tillfällen. Inte låta oss tystas utan förklara gång på gång hur vi ser på världen. Först då kan vi få folk att bli klassmedvetna och när vi har fått igång folket blir vi en massa som inte går att stoppa och då kan vi äntligen ta och sparka ut dessa utsugare som krampaktigt håller sig fast vid makten.

När klassmedvetenheten kommer så kommer också vilja att starta en revolution och skapa något nytt. Det är bara en naturlig följd av borglighetens och kapitalismens sönderfallande och klyftökningar

LÄNGE LEVE REVOLUTIONEN
Richard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.