Arbetet skall utveckla och hålla människor friska

Finns det någon i detta land som inte inser att vårt svenska samhälle är så in i märgen sjukt. Arbetet som skall utveckla och hålla människor friska, hindrar dem, på grund av kapitalismens vinstjakt, att förkovra sig och utvecklas till det värdefullaste som samhället behöver.

Arbetare inklusive tjänstemän behandlas som slit och slängvara där få, om ens någon, är förunnad att ha hälsan i behåll ens under sin produktiva tid, än mindre efter pensioneringen. Trots att sjuktalen är otroligt höga på grund av arbetssituationen med många tragedier som följd, görs absolut ingenting för att humanisera groteska arbetsförhållanden, hellre offrar man människorna för att ytterligare öka vinstnivåerna. Vinstmaximering är det enda som gäller.

Arbetet idag gör människor sjuka och dödar i alltför många fall, detta är så sjukt och cyniskt som det kan vara.

Våra gamla som inte längre klarar sig hemma, ”förvaras” på äldreboenden med noll människovärde, utan några som helst trivsel- och förkovrande aktiviteter och guldkant på tillvaron. Den kommande döden ser våra gamlingar som enda lösningen i sikte för att slippa ifrån det eländiga livet. För att hålla oroliga gamlingar lugna medicinerar man ihjäl dem, det är fakta och har påtalats av läkare. Gamlingar med hemtjänst får sina matportioner i plastförpackningar av jäktad personal med hälsningar Hej och Hejdå på fem röda sekunder. Vilket bedrövligt liv för våra gamla!

Den svenska segregerade skolan, där friskolorna tar resurser från de kommunala skolorna, visar allt sämre resultat, rent katastrofala enligt PISA-undersökningen. Inte ens de privilegierade rikemanseleverna i sina friskolor med sina starka ekonomiska aktörer klarar kunskapskraven! De som kommer mest i kläm är, som vanligt arbetarbarnen. En underbemannad lärarkår gör naturligtvis sitt yttersta i den kaotiska situationen med en uppsjö av administrativt arbete som inkräktar på undervisningstiden med förödande resultat.

Istället för ovannämnda hemska arbetssituationer skall arbetsplatserna vara utformade så människovänliga och utvecklande att de anställda längtar till arbetet för att ta itu med sina uppgifter. Då kommer arbetet att främja människornas kreativitet, ansvarstagande och hälsa och viljan att göra sitt yttersta för att företag och myndigheter skall nå bästa resultat.

Låt lärare sköta pedagogiken, låt läkare, övrig sjukvårds- och omsorgspersonal ägna sig åt det de är utbildade för, det vill säga patientvård respektive barn- och äldreomsorg, och låt administrativt utbildad personal sköta sina uppgifter, men framför allt; låt de anställda vara delaktiga i vad gäller planeringen av verksamheterna, besluten, personalbehovet och utförandet av arbetsuppgifterna!

Med denna lösning kommer människornas hälsa att främjas, sjuktalen att närma sig noll, kreativiteten frodas, göra människorna lyckliga och harmoniska och öka produktiviteten till oanade höjder. Ett kommunistiskt samhälle har sett dagens ljus.

Kritiskt tänkande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.