Globalt perspektiv i kampen mot NATO

– Vi måste ha ett globalt perspektiv i de stora uppgifter arbetarklassen i alla länder står inför och det krig som förs av imperialismens krafter i Syrien, Irak och Libyen samt östra Ukraina.

Detta sade Charlotte Svärdström från Sveriges Kommunistiska Parti på fredskonferensen i Backa Folkets Hus i Göteborg på lördagen den 14 maj.

Hon hade dagen innan kommit tillbaks från ett par månader i Tunisien i Nordafrika där hon bland annat deltagit i kampanjen ”Gör Medelhavet till ett fredens hav”.

– Arbetslösheten är massiv och läget för det arbetande folket i Tunisien är katastrofal medan banker och privata storbolag kammar hem vinster som aldrig förr, berättade Charlotte Svärdström.
Landet styrs av en liberal bourgeoisie med feministiska förtecken. Borgerligt demokratiska rättigheter uppnåddes i revolutionen 2011 men inte mycket har förändrats i toppstyret vad ekonomin beträffar.

Däremot har landorganisationen UGTT satt hårt mot hårt och med stöd av de breda folklagren i kamp för arbete och fred har en rörelse vuxit fram som har målet socialism och kollektiva lösningar på de problem som skapas av den krisande kapitalismen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.