Hata Postnord

Rubriken kan tyckas något infantil, men kan man göra något annat än att hata ett företag som vi själva äger, du och jag med hela svenska folket, som bara struntar i oss.

Kan man bli annat än förbannad när deras provocerande reklam dyker upp på monopolteve.

Plötsligt har Posten i maskopi med danskarna och norrmännen fått för sig, att eftersom de inte klarar av att leverera det som de är tillsatta för, nämligen att dela ut brev, tidningar och försändelser i tid, så måste de istället för att dra uppmärksamheten till något helt annat och det gör man genom att slösa bort våra pengar på ny logga med nya färger.

Plötsligt duger det inte med den traditionella gula postfärgen utan nu ska det vara smutsblått.

Alla postens fordon ska målas smutsblåa och brevlådorna ska bli blåa, men de tidigare blåa brevlådorna för lokalpost, ska man helt enkelt ta bort.

Snart kommer väl alla brev att skickas till Köpenhamn för sortering, innan de når adressaten så att det ska ta extra lång tid.

I Europadomstolen har det svenska postverket efter åtta års långbänk blivit dömda att betala tillbaka alla momspengar man olovligen tagit ut för frimärken, under mer än två decennier!

Det blir pengar det, vill jag lova. Bara Nordeas krav ligger på en halv miljard. Summan av kardemumman blir att ett 7-kronors frimärke bara ska kosta 5:60. Från och med när ska detta komma att gälla? Man kan ju undra.

Eller kan ett land bara skita i att rätta sig efter ett domstolsbeslut i EU.

Det hela som var upprinnelsen till det inträffade, var att ett annat skurkföretag, nämligen rövarbanken Nordea, stämde Svenska Posten inför EU-domstolen. Nordea menade helt riktigt att Posten inte hade rätt att lägga moms på frimärken.

Därefter har det legat i långbänk i inte mindre än åtta år (!) innan man kom till skott med en fällande dom. Nu är frågan när ska Nordea få tillbaka sina momsmiljoner och när ska de svenska konsumenterna få sina. Vem har kvar sina frimärkskvitton sedan 20 år tillbaka. Hur ska man ersätta alla frimärkssamlare som i alla år hållit postverket under armarna med sin trogna hobby.

Själv får jag numera min post vid 17-17.30 tiden med resultat att den dagstidning jag tidigare prenumererade på har jag fått säga upp, för det var nämligen en morgontidning och ingen kvällstidning, som Postnord gjort den till.

När man ringer Postnord sitter det en förskrämd kvinna och gråter, stackars människa. Är det så ett nationellt postverk ska fungera?

Big Love Sweden

2 tankar på “Hata Postnord

  1. Hatar dem innerligt. Mailat dem 3 mail om deras svammel. Står det ska ta max 24h svara på ett mail 7dagar har gått nu.
    Fattar ej hur ett företag kan va så jävla bedrövligt dåligt och får fortsätta.

  2. Jag fick ett tjockt brev från en för mig helt okänd person som jag returnerade i närmaste brevlåda. En vecka senare får jag en faktura från PostNord att jag ska betala portot åt denna person innan ett visst datum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.