Rävspel på högsta intrignivå

Kapten Björklund har hoppat av förhandlingarna om svenska försvaret. Detta är ett rävspel på högsta intrignivå. Avsikten hos borgarna, och även en del socialdemokrater, är nämligen att redan nu driva upp militärkostnaderna till NATO-nivån för att inte dessa dubblerade militärkostnader ska kunna skyllas på kommande planerade NATO-anslutning. Bäva månde svenska skattebetalare för kostnaderna och de enorma riskerna för kommande krig på svenskt territorium.
Björklund upprepar sitt ideliga mantra att ” utvecklingen i Ryssland är djupt oroande och vi behöver genomföra ordentliga förstärkningar av den svenska försvarsförmågan efter 25 år av nedrustning”, med den värsta delen under det åttaåriga borgerliga maktinnehavet där själva Björklund ingått.

Björklund med flera, bland andra försvarsminister Peter Hultkvist, socialdemokrat som han säger sig vara, känner sig provocerade och hotade av ryska militärplans patrullerande i sitt gränsområde i Östersjön men välkomnar USA/NATO:s kommande jättelika – världens största – flygövning med hundratals stridsplan och bombfällningar på svensk territorium. Sådana stridsövningar sker årligen i nordligaste Sverige på grund av närheten till Arktis, med amerikansk militär – från andra sidan jordklotet – utan att det oroar svenska politiker eller militär, och allra minst Björklund.

Amerikanarnas stora intresse för militär närvaro i nordligaste Sverige beror på det planerade kriget om Arktis, och där Facebook-hallarna i Luleå ska bli sambandscentralen för militäroperationerna., främst för de amerikanska flygstridskrafterna.

Hur många lulebor överlever?

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.