”Slaget om sanningen”

”Slaget om sanningen” annonserades det i TV2:s programserie ”Focus” den 28 april kl. 12.05. Äntligen får man höra sanningen, tänkte jag, om den information vi matas med. Man sade sig beskriva de nyligen startade ryska sändningarna till utlandet med information om Ryssland, men vad jag bedrog mig. Man menade att alltihop var rysk propaganda. De som såg detta TV- program väntade sig att det som annonserades skulle belysa den sanna verkligheten, men istället för att tala om verkligheten och sanningen presenterades enbart antirysk propaganda. Så går det till i dagens Sverige. Man kallar sin egen antiryska propaganda för information, och rysk information för propaganda men talar inte konkret, eller ens i svävande ordalag, om vad denna så kallade propaganda består av.

Ett annat program i samma stil, nu kring 11- tiden i P4 ”junior radion”, lördag 30 april, där man sade sig beskriva palestinakonfliktens orsaker, vilka sades enbart bero på att palestinier och israeler båda ville härska över större områden än nu. Ingenting sades om Israels ockupation av palestinska områden, om de ständigt återkommande brutala israeliska krigsinsatserna mot Ghaza med enorm förödelse och dödande, om israelernas gigantiska murbygge på palestinsk mark, om världens största fängelse- hela Ghazaområdet- som Israel håller i ett järngrepp. Dessutom att israelerna hindrar varje försök till humanitär hjälp åt den instängda, nödlidande ghazabefolkningen, och att de på internationellt vatten prejar och beslagtar fartygslast efter fartygslast med förnödenheter till den lidande befolkningen i israels ghazafängelse.

Som synes matas vi och till och med våra ungdomar, via juniorradion, försåtligt hela tiden med propaganda, istället för en beskrivning av verkligheten.

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.