Stängda gränser/ vad gör vi åt flyktingarna

Det kan ju inte undgå någon att vi har en flyktingström genom Europa.

Nu har dessa människor nått våra gränser. Vad gör då Löven och co?

Jo han stänger gränserna. Samtidigt hör vi mer och mer från högersidan att vi inte har råd och att vi måste ta hand om våra egna. Det här har fått mig att fundera.

Hur ställer vi oss till det här, vi som är kommunister? Ja, Jag kan ju bara tala för mig själv men har resonerat så här.

Vi har inte råd – jo, det har vi. Det första vi borde göra är att få folk att förstå.

Man ska inte sätta de utsatta grupperna mot varandra som flyktingar, hemlösa, sjuka, pensionärer och arbetare.

Man borde se till att företag som åker snålskjuts på oss börjar betal den skatt de ska. Man borde införa någon form av löntagarefonder som gör att arbetarna börjar äga mer av företagen.

Man borde förstatliga skolan, sjukhus och åldervården. Istället för att vinsterna hamnar i kapitalisternas fickor kan vi använda dem i statskassan.

Det gör att man kan anställa fler inom de här yrkena och få bättre arbetsplatser och minska arbetslösheten och samtidigt öka skatteinflödet till staten.

Varför gör man inte det här då?

Mycket enkelt, liberalerna, konservativa och fascister vill kunna söndra och härska.

Det är ett sätt att förskansa sig på makten och trycka ner arbetarklassen. Det är ett sätt att minska arbetarklassen medvetande.

Det må vara lite reformistisk tänkande men jag menar på att vi måste samla arbetarklassen med dessa metoder för att sedan få de att förstå. Förstå att vi ska göra revolution och införa en arbetarstat. Men så länge klassförrädarna och borgarna får söndra och härska oss kommer arbetarklassen inte förstå att vi måste resa oss.

Så har mina tankar gått nu när vi ser hur grisigt alla partier i riksdagen beter sig och så lite empati de har för oss som måste leva i den vardag som de har skaffat oss

Richard Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.