Nassar på svensk mark

Sverige har haft besök av det ukrainska försvaret som medverkade vid hemvärnsövningar på Villingsbergs skjutfält. Varför – kan man undra. Det är ytterst märkligt att Sverige stöttar en regim som kommit till makten genom en kupp, en kupp organiserad av utländsk makt, kanske kan tilläggas.

Varför ignorerar vår regering och våra media det faktum att Ukraina styrs av en nazistisk regering? Till och med Aftonbladets krönikör Wolfgang Hansson yttrade i en kommentar: Varför detta tjat om nazism, det är inte viktigt i sammanhanget, ungefär så sades. Hur kan Sveriges regering och media vända bort blicken från Odessamassakern då fackföreningsfolk brändes inne levande, en del som lyckades fly mördades på gatan? Hur kan man blunda för att socialister och kommunister mördas i Ukraina? Hur kan man låta bli att uppmärksamma den stora flyktingströmmen från Ukraina till Ryssland? Hur kan Sveriges regering och media ignorera alla civila dödsoffer i östra Ukraina på grund av Ukrainas bombningar? Att det svenska försvaret samarbetar med ett försvar som styrs av nazister ger mig kalla kårar. Anledningen till nassar på vår mark torde vara att Sverige ökar sitt samarbete med NATO på grund av Rysslands annektering av Krim. Blundar man för att denna så kallade annektering av Krim som alltid tidigare tillhört Ryssland, föregicks av en folkomröstning där 95 % av Krims invånare deltog då är man ingen vän av demokrati. Sveriges och NATO:s agerande leder oss allt närmare ett storskaligt krig. Den svenska folkvalda regeringen har svikit sitt land och sitt folk.

Och var har vi miljöpartiet? Vetskapen om att norska F-16 plan som deltog i den stora NATO- ledda flygövningen  i  våras i Norrbotten var lastade med dödligt giftigt bränsle borde ge dem kalla kårar. F-16 är instabila plan så detta giftiga bränsle kanske måste användas då och då när nödkraftsgeneratorn slås på. Vilka föroreningar sprids inte då över renarnas kalvningsland och över Luleåborna för att inte tala om en olycka skulle hända vid tankning. Sunderby sjukhus uppmanades  att ha extra beredskap under övningen.

Sverige ut ur NATO! NATO ut ur Sverige!

Astrid Boman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.