Sverige medlem i NATO:s propagandacentral

Så här går det till i den högsta svenska politiska ledningen för att få ansluta Sverige till NATO, genom att presentera värsta sortens NATO-propaganda och skrämma upp och vilseföra svenska folket.

Socialdemokraternas officiella uttalande är att Sverige inte skall ansluta sig till NATO, men samtidigt arbetar de för högtryck att bli NATO-medlem så fort som möjligt, bakom ryggen på sina medlemmar och hela svenska folket.

Sverige har tidigare ingått värdlandsavtalet med NATO, vilket betyder att NATO skall få nyttja svensk territorium för sina ändamål, vilket USA/NATO redan fått göra i flera år.

I april 2016 beslutades att nästa steg i NATO närmandet blir att Sverige kommer att gå med i centret för strategisk kommunikation, Stratcom, d.v.s. NATO:s propagandacentral. Ett regeringsbeslut om anslutning till NATO Stratcom, bereddes inom justitiedepartementet.

Ygeman och Hultqvist såg inte något kontroversiellt med det intima Nato samarbetet.

Ygeman har svårt att se vari problemet skulle vara med att vi samarbetar med Natoländerna när det bara gäller att kunna motverka propaganda, men propaganda från NATO-sidan är man alltså inte intresserad av att motverka. Sverige sköter ju den delen exemplariskt sedan lång tid tillbaka.

Peter Hultqvist påpekar att Sverige redan är med i NATO:s center mot cyberkrigföring i Tallinn i Estland. I Sverige driver Försvarsmakten ett internationellt centrum för genderfrågor i Kungsängen där NATO-länder bjuds in. Det sker alltså mycket bakom ryggen på svenska folket.

Journalisten Mats Eriksson på SR lyckades vid ett tillfälle ställa en [1] kritisk fråga: ”Det finns ju de som är kritiska till det här och ser Stratcom som en del av NATO:s propagandaarsenal. Hur ser du på det?”, och Ygeman svarade: Vi ska inte bli någon del av någons propaganda.

Vilken fantastisk slutledningsförmåga den gode Ygeman har, dels att om man är delaktig i världens största krigsorganisation så låter man sig inte påverkas av dem. Frågan är ”varför är man då med”?

Den oberoende nättidningen NewsVoice skriver i september 2016 att Sverige och NATO Stratcom stärker sin propaganda mot svenskarna. Nämnas bör att NATO Stratcom är en slags filial till USA:s strategiska kommando.

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.