Tältläger mitt i smällkalla vintern, vad menar Löfven egentligen?

Hittills i år, alltså 2015, har det till Sverige kommit ca 150 000 asylsökande flyktingar, människor som för att rädda sitt liv flytt från imperialistiska omfördelningskrig som förs för att komma åt och kunna beslagta de naturrikedomar som finns i Mellanöstern samt för Afghanistans strategiskt viktiga geografiska läge. Även Sverige har varit en del av omfördelningskriget.

Att 150 000 nya invånare sätter bostadsfrågan i blixtbelysning är inte konstigt då flertalet av landets kommuner redan innan flyktingkatastrofen var hårt drabbade av bostadsbrist.

Detta läge med brist på bostäder innebär för vissa profitörer att de upplever rena julaftonen. Landets största aktör när det gäller flyktingboende är förre cirkus- och skivbolagsdirektören Bert Karlsson som genom sitt ägande av flyktingbostäder blivit mångmiljonär. Även familjen Wallenberg har sett möjligheten till oanade profiter på andras olycka.

I det läget håller landets socialdemokratiske statsminister presskonferens där han låter meddela att nu skall tältläger sättas upp för att inhysa asylsökande människor i. Att det i Sverige under vinterhalvåret skulle vara nödvändigt med tältläger kan ingen sunt tänkande människa varken tro eller förstå. Vad är det då Stefan Löfven egentligen vill uppnå. Genom detta ogenomtänkta och lätt genomskådade utspel vill Stefan Löfven sända en signal till alla flyktingar om att de inte skall komma hit då de då kommer att hamna i tältläger i en kyla de aldrig har upplevt. Så talar en riktig cyniker, ni är välkomna men kommer att få ett elände om ni trots allt väljer att komma hit.

SKP menar att asyl- och invandrarpolitiken i Sverige helt har havererat och det finns flera anledningar till detta men den allvarligaste är att man överlämnat frågan om boendet till privata profitörer med Bert Karlsson i spetsen. SKP menar att staten och ingen annan skall ha ansvaret för hela flykting- och invandringspolitiken, den skall alltså vara demokratiskt förankrad.

Förutom de åtgärder SKP föreslagit när det gäller byggandet av nya och billiga hyresrätter med ett bostadsdepartement med ansvarig minister samt en statlig bostadsbank vars enda uppgift är att bistå med kapitaliseringen av nya och offentliga byggprojekt så vill SKP att staten i nuvarande akuta läge ställer upp bostadsmoduler. Enligt Stefan Löfven och den s k rödgröna regeringen är det inte möjligt då det tar för lång tid. Detta är en nödlögn regeringen tar till då man inte vill störa Bert Karlsson i hans strävan och möjlighet till nya miljonvinster.

Varje år, oftast under sommarmånaderna, genomför de svenska kärnkraftverken en s k revision. Det innebär att man stänger ner reaktorn samt att hela anläggningen gås igenom och upptäckta fel och brister åtgärdas för ett säkra en säker och trygg elproduktion. Vid dessa revisioner kommer det ca 1000 kärnkraftstekniker från hela Europa för att genomför arbetet. För att möjliggöra detta måste teknikerna ha någonstans att bo äta och tvätta sina kläder. För att ordna detta ringer Vattenfall varje år i maj månad till Ramirent eller Cramo för att beställa bostadsbaracker för 1000 personer. Dessa fullgoda bostadsbaracker sätts sedan upp under en tidsperiod om ca 2 veckor och man har under den tiden satt upp fullgoda bostäder till 1000 personer. En av många fördelar med dessa bostadsmoduler är att de kan staplas på höjden vilket innebär att markåtgången blir begränsad. Hyran för en bostadsmodul är ca 2000 kronor i månaden vilket är en droppe i havet om man jämför med de priser Bert Karlsson och Wallenberg tar för motsvarande bostadsyta.

Lars Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.