Den borgerliga demokratins ständiga brydsamheter

Mats Rudin moderat aspirant och storkapitalets förespråkare betalade pengar ur egen ficka för att köpa röster till att erhålla en plats i riksdagen. Nu försöker moderaterna rättfärdiga sig själva genom att finna liknande ”förseelser” hos den övriga delen av den ”demokratiska” institutionen (bl.a. hos fp och sossarna), för att rentvå sig från allmänhetens avsky och politikerföraktet. I stället borde de alla söka sanningen i den borgerliga demokratins vagga: den att beteendet går tillbaka till den gamla ståndsriksdagen, när de som hade rösträtt var de rika och att storleken på förmögenheten avgjorde hur många röster som respektive röstberättigad hade till förfogande.

Det är inte mycket som hänt sedan dess. Då som nu var det demokratiska förfarandet en chimär eftersom socialism och den reella demokratin aldrig kan ta plats utan att de ekonomiska villkoren uppfylls.

Avskaffa kapitalet, den privata egendomsrätten över produktionsmedlen och klassamhället och vi kan få en värld fri från korruption, opportunism samt olika företrädare och förespråkare för klassamhället.

Kjell Bygdén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.