Unsgaards SMS sekretessbelagda

SMS till och från statsministerns pressekreterare Edvard Unsgaard kan inte lämnas ut eftersom de avslöjar regeringskansliets krisberedskap, vilket skulle äventyra rikets säkerhet, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt.

Tidningen Journalisten skriver:

Nyhetsbyrån Sirén begärde i maj 2009 att få ta del av en förteckning över Unsgaards inkomna och utgående SMS under de senaste sex månadrna.

Regeringen säger nej till begäran, bland annat med motiveringen att SMS-meddelandena skulle röja vilka personer som har nyckelroller i krislägen, vilka informationskanaler och kommunikationsmedel som då används och hur beredskapen i övrigt är uppbyggd på regeringskansliet.

Edvard Unsgaard var i blåsväder nyligen då han fick bajs i trapphuset upptorkat av sitt städbolag som drivs av invandrare. ”Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”, skrev han då på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.