Posten backar – trotjänarna i Umeå blir kvar

Den centrala förhandlingen om övertaligheten vid Umeå Postterminal är avslutad. Förhandlingen har resulterat i att Posten backar från sitt ursprungliga förslag till hur övertaligheten ska hanteras och därmed kommer de sex uppsägningshotade som tidigare var utpekade som övertaliga, att få behålla sin anställning, skriver Seko i ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt skönt att vi kunnat nå den här överenskommelsen i den centrala beslutsförhandlingen. Först och främst med tanke våra berörda medlemmar i Umeå, som av naturliga skäl har upplevt en stor oro under den här processen. Men det känns också bra att Posten från centralt håll tagit sitt ansvar och rättat till det som blev helt fel i den lokala hanteringen; säger Affe Mellström ordförande i SEKO Posten.
– Det har hela tiden funnits ett mycket starkt stöd för våra medlemmar i Umeå och för vårt agerande i frågan, vi har känt att opinionen varit på vår sida i denna fråga. Det har varit väldigt skönt att känna stödet från medlemmar, andra postanställda och privatpersoner utan koppling till Posten; avslutar Affe Mellström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.