Utförsäkrade förlorar mycket pengar

De allra flesta som utförsäkrades från sjukförsäkringen vid årsskiftet har fått lägre ersättning i januari. Tvärt emot vad ansvarige ministern Sven Otto Littorin utlovade i december, rapporterar Sveriges Radio.

Astrid Boman, SKP:are boende i Kalmar och tidigare personlig assistent, säger att beskedet är väntat.
– Det inträffade är helt i linje med moderaternas politik. Försäkringskassan gör nu miljonvinster, det kommer in mer än det går ut. I och för sig bra om det inte vore för att sjuka, verkligt sjuka, förlorar sina möjligheter till försörjning. Många sjuka lever idag på sina föräldrar, på sin sambo eller är beroende av socialtjänsten. Ska de sjuka betala jobbskatteavdragen och elitens skattesänkningar? säger Astrid Boman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.