Israel: Demonstration mot deporteringen av 1 200 barn till utlandsarbetare

Tusentals människor samlades i Levinsky Park i södra Tel Aviv på lördag kväll (20 mars 2010) för att protestera mot den planerade deporteringen av 1 200 barn till utlandsarbetare i slutet av nuvarande skoltermin. Demonstranter, inklusive hundratals Hadash (Demokratiska Fronten för Fred och Rättigheter – Israels Kommunistparti), höll upp skyltar där det stod sådant som ”Barn födda i Israel – Israeliskt medborgarskap” och ”Jag vill stanna” samtidigt som de skanderade ”Det finns inga olagliga barn” och ”Nej till deportering”.

En administrativ kommitté som bildats av premiärminister Benjamin Netanyahu väntas snart fatta beslut om vad som kommer hända med barnen i slutet av skolterminen.

Den ledande medlemmen av Israeliska kommunistpartiet, MK Dov Khenin (från Hadashfraktionen i Knesset – Israeliska parlamentet), som aktivt har verkat mot deporteringen av barn, sade: ”Om tio dagar firar vi Pesach och på den helgen ska vi minnas våra liv som slavar i det gamla Egypten. Frågan är vad som har hänt som har låtit oss glömma?”

”Den här protesten är det sista steget innan de här barnens öde bestäms. Om det finns någon som tror att vi har somnat eller tröttnat, så är det inte så. Vi kommer inte vila eller ge upp vår kamp. Vi säger åt beslutsfattarna att få till ett slut på det pågående hotet mot de här barnen.”

Om deporteringen av barnen godkänns, förväntar sig MK Khenin en vidspridd civilrättsrörelse mot beslutet att sprida sig i Tel Aviv där de flesta utlandsarbetare är bosatta.

Från Israels kommunistiska parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.