Protester mot Bemanningsföretagens dag

På torsdag den 22 april arrangerar Bemanningsföretagen sin egen dag, med åtföljande årsmöte. Bland de inbjudna gästerna märks Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare på IF Metall som skall ge sin syn på frågan om LAS och rätt till återanställning vid uppsägningar. Även arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin tillhör de inbjudnas skara.

Bemanningsföretagens dag kommer dock inte att gå obemärkt förbi.

Jobbupproret kommer att arrangera en manifestation utanför Wennergren Center Fest & Konferens, Sveavägen 166 i Stockholm. Manifestationen börjar kl. 16.00 och riktar sig mot de otrygga anställningar som blivit följden av att förbudet mot privat arbetsförmedling upphävdes i samband med anpassningen till EU:s regelverk för arbetsmarknaden.

Jobbupproret rikta sin protest mot bemanningsföretagen och parollerna för manifestationen är något oklara men ”Ja till fasta jobb – nej till bemanningsföretag”, ”Ja till fasta jobb – nej till daglöneri”, och ”Trygga anställningar” lär finnas på plats. Och självklart skall protesten ses som ett uttryck för den kamp arbetarrörelsen vill föra för att försvara de arbetsrättsliga landvinningar som under lång tid har vunnits. Landvinningar som vi inte är beredda att uppge för de nya modeorden globalisering och flexibilitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.