1 maj-firande runt om i landet

Första maj, arbetarrörelsens högtidsdag, firades runt om i världen. Och bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gällivare hade Sveriges Kommunistiska Parti aktiviteter.

Stockholm
Kjell Bygdén
Läs Kjell Bygdéns tal »

Göteborg
1 maj Göteborg
Under kraftiga högervindar vajade SKP;s röda fana friskt och många intresserade kom till Göteborgs Kommunistiska Arbetarkommuns bokbord på Järntorget. Snart var de flesta exemplar av tidningen Riktpunkt slutsålda och annat material på bokbordet hade också gått åt när demonstrationstågen med allsköns opportunistiska förtecken startade sina marscher kors och tvärs över stan.

På bilden syns Lars-Evert Holm, ordförande för göteborgs- SKP-arna i full färd med att sprida argumenten som förr eller senare kommer övertyga de flesta om socialismens nödvändighet. På kvällen roade vi oss på en solidaritetsfest arrangerad av
Kultur för Fred till stöd för de jordbävningsdrabbade i fiskebyn Galeta El Blanco, Chile.

Text och bild: Charlotte Svärdström

Malmö
1 maj Malmö 2010
Årets Första-maj-firande i Malmö blev en lyckad tillställning. Victor Diaz De Filippi talade för SKP och Håkan Jönsson för SKU. Victor Diaz De Filippi talade om att vi ser gärna en ny regering, men framförallt är det en ny politik vi behöver. En politik som inte styrs av kapitalets EU – vi behöver en socialistisk politik. Spelade gjorde Ronny & Kjell, dessutom fick vi höra tal från Svensk-Kubanska föreningen, Irans Tudehparti och solidaritetshälsningar från Grekland och andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.