Ännu ett nytt fall av lönedumpning avslöjas

Den 22 juli skördade Oksana Bondarchuk isbergssallad i tolv och en halv timme. Det gav henne 160 kronor i handen eller en timlön på strax över 12 kronor. För de utländska skördearbetarna hos Anrol i Degeberga var detta en vanlig arbetsdag, rapporterar Kristianstadsbladet.

Avslöjanden var så grava att varuhuskedjor reagerat, dessa säger sig använda en uppförandekod som tagits fram för att tillämpas i låglöneländer, men konstaterar samtidigt det faktum är att det blir allt mer aktuellt med de här frågorna även i Sverige.

– Lantarbetarna organiseras av Kommunal, vi får hoppas att de uppträder lika snabbt och koncist som Byggnads för att slå tillbaka angreppen på de svenska kollektivavtalen. Det är också ett gott exempel på den arbetskraftsinvandring som högerreaktionärer förespråkar, säger Daniel Nilsson från SKP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.