Dödsolyckor i arbetslivet ökar dramatiskt

Andelen arbetsplatsolyckor med dödlig utgång har ökat dramatiskt enligt Arne Ågren på Arbetsmiljöverket. Sedan år 2000 har antalet dödsfall i arbetslivet ökat. Värst drabbade branscher är bygg, skog och jordbruk. Även i gruvor sker många dödsfall. Arbetarskyddet sköttes tidigare av egna anställda. Numera läggs många arbeten ut på entreprenad, okunskap hos entreprenörer gör att dödsfall och svåra skador ökar dramatiskt. Ett typiskt exempel är dödsolyckan i gruvan när Far och Son omkom. Entreprenörer inblandade.

Det är verkligen på tiden att bemanningsföretagen tas bort, börja med de farliga arbetsplatserna!

Arnold Stenman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.