Carl Bildt måste granskas

Mellan åren 1994 och 2006, alltså de åren Carl Bildt tog tjänstledigt från den svenska inrikespolitiken, ägnade han sig i huvudsak åt att vara en internationell handelsresande i krig och förintelse. Förutom jobbet att som PR-konsult förbereda kriget mot Irak var även Carl Bildt aktiv i oljebranschen. Carl Bildt lät sig anställas av Lundin Oil för att förbereda bolagets oljeaffärer i Sudan. För att Lundin Oils planer skulle kunna förverkligas måste först 12 000 sudaneser mördas och ett par hundra tusen människor måste av den sudanesiska armén fördrivas för att bereda marken för Carl Bildt och Lundin Oil.

Nu till fredag den 3 december har vänsterpartisten Jonas Sjöstedt ställt en del frågor till Carl Bildt som rör hans agerande som tidigare oljehandlare i Sudan.

Sjöstedt ställer frågan till Carl Bildt på vilket sätt den svenska regeringen skall se till att Lundin Oil tar sitt ansvar för brott mot mänskligheten, d v s det företag där Carl Bildt var anställd när massmorden skedde.

Regeringen har låtit meddela att svaren på interpellationsdebatten den 3 december inte kommer att lämnas av Carl Bildt, det får handelsminister Ewa Björling sköta.

Carl Bildt är utrikesminister efter egen agenda, en agenda som varken regering eller riksdag har att göra med. Detta bekräftades i valrörelsen där det s k röd-gröna blocket nogsamt undvek att störa Carl Bildt.

Lars Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.