Muslimer i Malmö mot terror

Malmö-muslimer mot terror
Malmö-muslimer mot terror.

På söndagskvällen samlades medlemmar i ”Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa (SMFR)” på Möllevångstorget i Malmö. Det var flest unga invandrare som var på plats.
– Här är inte många personer på grund av att vi kallade till manifestationen sent, och för att det är kallt, säger SMFR: s Malmö-ordförande, Avin Jomaa, som också säger att de kommer fortsätta med deras arbete för rättvisa.

SMFR skrev tidigare ikväll i ett pressmeddelade:

”Händelsen i centrala Stockholm den elfte december har enligt svensk och internationell media tagits emot med stor sorg och oro. Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa (SMFR) har varit i kontakt med flera människor som vill visa sitt engagemang för att agera tillsammans för ett tryggare samhälle. Det som har hänt är extremt överraskande och oroväckande. Vi är väldigt ledsna och oroliga och vill inte att detta på något sätt ska påverka synen på olika grupper i samhället. Det är mycket information som saknas. Informationen som har kommit fram kan påverka vissa grupper i samhället negativt. Därför är det viktigt att inte göra för långtgående tolkningar av vad som skett förrän det finns tillgång till mera fakta. Om mediebilden som målats upp för allmänheten stämmer så är vi stort behov av att hitta gemensamma strategier för att förhindra liknande händelser i framtiden. Men också att stå upp för de grupper som kan påverkas negativt av samhällets reaktioner.
Vi fördömer och förkastar våldsdåd och liknande handlingar. Vårt Sverige har drabbats av ett omskakande våldsbrott och vi ser det med stor förtvivlan på hur detta påverkar tryggheten i samhället
Trygghet är en rättighet för varje medborgare och måste värnas. SMFR är oroliga över vilka konsekvenser denna händelse kan leda till. Vi är oroliga över att detta eventuellt kan öka spänningar i vårt samhälle, misstänkliggöra människor på grund av deras religiösa tillhörighet och utesluta människor som känner tillhörighet till vårt samhälle.”

Även i Stockholm ska det ha hållits en manifestation mot terror, enligt pressmeddelandet från Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa.

En tanke på “Muslimer i Malmö mot terror

  1. Skulle vara bra om andra religiösa ledare , tex från kristendomen , skulle vara lika tydliga och ödmjuka som muslimska :
    alltid fördöma våldsdåd som begås av individer inom den egna religionen.

    Hur många präster från USA var det tex som fördömde ”kriget mot terrorismen” och den högerkristne förbrytaren George W Bush s många brott mot mänsklihheten ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.